Breaking News

“Kush duhet të na sulmojë?” – Batuta e errët e Ramës për Ballkanin Perëndimor që vuri në siklet liderët e BE-së 

“Kush duhet të sulmojë kë në Ballkanin Perëndimor, që procesi i integrimit të përshpejtohet si për Ukrainën e sulmuar nga Rusia?”.

Ka qenë kjo pyetja e një “batute të errët” (siç e emërtoi vetë Rama), bërë nga kryeministri Edi Rama në Forumin Strategjik të Bled në Slloveni, lidhur me dinamikën e gjithë situatës në Ballkanin Perëndimor dhe procesin e integrimit evropian, i cili prej kohësh është i mbetur në një stanjacion letargjik.

Referuar pjesës se Charles Michel kërkoi që brenda vitit 2030, BE-ja të jetë gati të nisë anëtarësimet e reja në Ballkan, Rama ka kërkuar të mos ketë vetëm leksione, por edhe mbështetje konkrete.

Ndaj, duke bërë shembull situatën e krijuar nga lufta në Ukrainë, e cila ka përshpejtuar procesin për Kievin, Rama ka zgjedhur që përmes batutës, të tregojë se si realisht gjithçka qëndron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *